17:07



  • Gençleri pasifize etmek için bir faaliyet var. Onları; ittihad-ı İslam’ı istemeyerek, “Darwinizm tehlike değil”, “kıyamete daha var” deyip uyuşturan bir felsefe var. Buna karşı gençler, Kuran ahlakının hakim olması için atak bir tavır içinde olsunlar.

  • Kardeşlerimiz sohbet etsinler, birbirilerinin evine gidip anlatsınlar. Gençleri pasifize etmek isteyenleri güçsüz kılmak istiyorlarsa, Darwinizmi mat etmeyi çok iyi öğrensinler. Yaratılışı, evrimin geçersizliğini çok kapsamlı öğrensinler. Bilgi en önemli silahtır.

  • Gençler Darwinizmin yıkılışını çok iyi öğrenirlerse, tebliğ için çok iyi birer usta olmuş olurlar. Mehdiyeti çok iyi kavrasınlar. İnsanların inanıp inanmamasının üzerinde durmasınlar, bilinç altında mutlaka inanırlar. İman etmedikleri için değil, “zulüm ve büyüklenme dolayısıyla inkar ettiler” diyor Allah. Zulüm ve büyüklenme ortadan kalktığında vicdanen hemen kabul ederler.

  • Bizim zorlu bir mücadele yaptığımızı insanların görmesi gerekiyor. Bu eğer kolay bir mücadele olsa insanlar Hz. Mehdi talebesi olduğumuza inanmazlar. Yoğun bir hareketlilik olacak, biz anlatacağız fakat insanlar inanmayacak. Sonra tebliğ kolaylaşacak, 2017’lerden sonra daha kolay netice almaya başlayacağız.

  • İnsan, samimi olmayı unuttuğunda üzerine bir ağırlık ve sıkıntı çöker, konuşamaz hale gelir. Samimiyet Allah’a kendini tam bırakmanın adıdır.

  • Bizi seven kardeşlerimizn Mehdiyeti çok iyi bilsinler, bu konudan sürekli bahsetsinler. Hz. İsa (as)’ın, Hz. Mehdi (as)’ın gelişini çok fazla anlatarak inkarcıların oluşturduğu baskıyı ortadan kaldıracağız.

  • “Ne güzel konuşuyor” derse şirk olur. “Allah ne güzel konuşturuyor”, “Allah ne güzel yaratıyor” derse bu teslimiyet olur. Allah’a kendimizi tam anlamıyla bırakacağız O’nun bizi konuşturduğunu, O’nun nefes aldırdığını bileceğiz.

  • Bazen insan, en yakının ismini bile çıkaramaz. Allah o bilgiyi ona vermez. Allah gücünü gösterir. Nutku veren Allah’tır. Ayette, “Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz” deniyor. Önce Allah diliyor. Kalemi verir misin dediğimizde, kalemi istediğimizi önce Allah bize söyleyecek sonra biz isteyebileceğiz. İnsan Allah’ın karşısında, aciz ve zavallı bir varlıktır. Bunu bilerek hareket edecek.